Lee Min Ho

Született: 1987. Június. 22.

Híres szerepe: Boys Over Flowers, City Hunter, The Heirs

Rövid ismertető: Min-ho, Szöulban született, Dél-Koreában. A középiskolában kezdett modellkedni majd színészkedni. Debütáló szerepe a Secret Campusban volt, de a hírnevet a 2009-es Boys Over Flowers hozta meg neki. Azóta több doramába és mozifilmben láthattuk, mint például a City Hunter, Faith, The Heirs, The legend of the blue sea, Gangnam Blues, Bounthy Hunters. 2013-ban megjelent első zenei albuma My Everything címmel, 2014-ben a második albuma Song for You címmel, melyet 3 kislemez követett. Több kampánynak volt a nagykövete Koreában, a sanghai Madame Tussauds múzeumban viaszfigurát is kapott. Létrehozza a „PROMIZ” weboldalt, mely egy olyan jótékonysági szervezet, mely felhívja a figyelmet a szociális és humanitárius adományozásra. TÖBB...


Latest Photos

Project

Angol cím: The King: The Eternal Monarch
Hangul: 더킹: 영원의 군주
Szerep: Lee Gon császár
Forgatókönyvíró: Kim Eun Sook
Rendező: Baek Sang Hoon
Műfaj:Történelmi, Romatikus, Fantasy
Állapot:
Előkészületben
TV premier: Nincs info
Csatorna: Nincs info
Tartalom: A koreai császárság idejében az ördög kiszabadul és megnyit egy dimenziókaput a jelen időbe. Lee Gon császár a koreai birodalomból és Jung Tae Eul nyomozónő megpróbálja legyőzni a gonoszt és bezárni a két világ közötti ajtót.

Megnevezés: Sorkatonaság
Kezdete: 2017. Május 12.
Vége: 2019. Április 25.
Állapot: Befejezve.
Helyszín: Suseo Social Welfare Centre, Gangnam office

Min Ho Instagram

Chat Box

gif Picture

Statistics

Site Name: AMAZING Lee Min Ho
Domain
: minoz-hungary.hu
Webmiss: Min-young
Nyitás: 2019. Január 01.
Hosted: 024reg.com
Version: 3.0; Designed by.: Min-young
Kategória: Fansite
Ajánlott felbontás: Bármekkora
Ajánlott böngésző: Explorer, Chrome, Firefox

Credit

Copyright

Kérlek, az oldal tartalmát NE másold le, az általam készített dolgokat, NE tüntesd fel sajátodként.
Az itt található képeket NE DIREKTLINKELD, hanem tölts le magadnak, és úgy rakd fel a saját honlapodra, fórumra stb... .

MINOZ-Hungary | Youre best source for Lee Min Ho.

 

Egy kis történelem:

Korea 1910-től japán gyarmat volt, ennek csupán a japánok második világháborúban elszenvedett veresége vetett véget. A szövetséges hatalmak már 1943-ban elkezdtek foglalkozni a Koreai-félsziget sorsával, a kairói konferencia alatt kijelentették, hogy Korea „a megfelelő időben” független állam lesz. Ezalatt Roosevelt azt értette, hogy az ázsiai népeknek előbb meg kell tanulniuk, mit jelent a demokrácia.
Miután a Szovjetunió beleegyezett, hogy a távol-keleti fronton is harcba induljon, 1945. augusztus 10-én nagyszabású hadjáratba kezdett a Koreai-félszigeten a japán erők ellen. Az amerikaiak számára úgy tűnt, a szovjeteknek sikerülhet akár a teljes félszigetet is megkaparintaniuk, miközben az amerikai hadsereg még messze volt a területtől. Sietve azt javasolták a szovjeteknek, hogy húzzanak meg egy demarkációs vonalat a 38. szélességi kör mentén, melytől északra a szovjetek, délre az amerikaiak szabadítják fel Koreát. A szovjetek belementek az egyezségbe. Fontos megjegyezni, hogy a felosztásról az amerikaiak sem a koreaiak, sem a többi szövetséges állam véleményét nem kérte ki, mintegy 30 perc leforgása alatt jelölték ki a demarkációs vonalat, amelynek egyetlen kritériuma az volt, hogy a főváros attól délre essen. 1948. augusztus 15-én Li Szin Man, Dél-Korea első elnöke kikiáltotta a Koreai Köztársaságot, válaszul szeptember 9-én pedig Kim Ir Szen államelnök kikiáltotta a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságot.
Kim Ir Szen nem fogadta el Korea kettéosztását. Li Szin Man rendszerének megszilárdítása, és az 1948 -as októberi forradalom elnyomása Dél-Koreában véget vetett Kim reményeinek, miszerint az országot forradalommal egyesíteni lehet. Ettől kezdve kínai és szovjet támogatást keresett ahhoz, hogy katonai erőkkel egyesítse Koreát. Kezdetben Sztálin visszautasította Kim Ir Szen kérését, de a kommunisták győzelme Kínában és a szovjet atomfegyverek meggyőzték a szovjet vezért. Végül 1950 -ben beleegyezett egy dél ellen irányuló invázióba. A KNDK 1950 . június 25-én támadta meg Dél-Koreát, óriási meglepetést okozva ezzel. Miközben a déliek felfogták volna mi történik, az észak-koreaiak már elfoglalták Szöult, és megkezdték az előrenyomulást a félsziget déli része felé. Viszont októberben az ENSZ hadserege az Amerikai Egyesült Államokkal az élen visszafoglalta Szöult, és kiszorította az észak-koreai katonákat Dél-Koreából. Később Phenjant is elfoglalták, így Kim Ir Szennek Kínába kellett menekülnie. Az amerikai csapatok nem álltak meg a Jalu-folyónál, így novemberben Kína, a megtámadott ország ürügyét felhasználva, belépett a háborúba, és decemberben visszafoglalták Phenjant, januárban pedig Szöult . Végül márciusban az ENSZ seregek visszafoglalták Szöult.
Az 1953 . július 27-én aláírt panmindzsoni fegyverszüneti egyezmény értelmében a 38. szélességi fok mentén létrejött egy 4 km széles demilitarizált övezet, amelyet a mai napig mindkét fél tiszteletben tartott. A háború után a béke nem köttetett meg, csak egy fegyverszüneti nyilatkozat lépett érvénybe, amit az északi fél 2013. március 13-án, Dél-Korea ellenséges intézkedéseire hivatkozva (2010-es hajóelsüllyesztési eset és a Jonpjong-szigeti incidens) felmondott, így a két ország hivatalosan még ma is háborúban áll egymással.

Miért kötelező a sorkatonaság?...

Azt hiszem ezek után nem kérdés, hogy miért kell minden egészséges dél-koreai 18. évét betöltött férfinak sorkatonai szolgálatot teljesítenie. A nőknek nem kötelező, önkéntes alapon vonulhatnak be. A katonai szolgálatot 18 és 35 év között (régen 28 év volt, 2011-ben emelték) kell teljesíteni és minimum 21 hónap időtartalomra kell bevonulni, egyes pozíciókban ez 23 (pl. haditengerészet) vagy 24 (pl.: szociális munka, légierő), hónap is lehet. A szolgálat alól felmentést azok kaphatnak, akik valamilyen súlyosabb egészségügyi problémával küzdenek, bár ez sem jelent feltétlen teljes felmentést. Érdekesség, hogy alkalmatlanok a sorkatonaságra a túl sok tetoválással rendelkező férfiak, ugyanis a tetkóhegyek általában a maffiakapcsolatokat jelzik Ázsiában, és az ilyen férfiakat az "egység moráljára zavaró tényezőként" kategorizálják.

2 fajtája van a kötelező katonai szolgálatnak:
1. Aktív szolgálat: Ez 4 hét tréninget foglal magába, ahol megkapják az alap kiképzést, aztán beosztják őket a szolgálati helyükre.
2. Közszolgálat: Itt is kötelező a 4 hét alapkiképzés, de utána például szociális intézményekben, metróállomásokon, parkolókban, stb. dolgoznak, mint kormányzati tisztviselők.

Az egyén által nyújtott szolgálat típusát egy fizikai teszt határozza meg. A teszt megmutatja, hogy egy 1-7-es skálán milyen egy ember alkalmassága és egészsége.
1-3-as szint: Ez a leggyakoribb, ami azt jelenti, ha valakit ebbe sorolnak be, annak aktív szolgálatot kell végeznie.
4-es szint: Közszolgálati teendőket kell ellátnia. Általában akkor kerülnek ide emberek, ha valamilyen betegségük, sérülésük van. Mint például Lee Min Ho, aki a két autóbalesete miatt 4-es besorolást kapott.
5-7-es szint: Felmentést kap a szolgálat alól. Ez nagyon ritka, általában hiányzó végtag, vagy súlyos mentális problémák miatt osztják ide az embereket.
A beosztás után sok lehetőség van a 2 év letöltésére, mint például: haditengerészet, légierő, különleges erők, rendőrség, tűzoltóság, vagy kormányzati iroda dolgozók. Egy átlag katonának ezek az első lépései:
1. Le kell borotválniuk a fejüket: Ezt kötelező megtennie mindenkinek. Sok híresség ezt egy szalonban végzi el még mielőtt megérkeznének a katonai bázisra, mert lesznek ott rajongók és riporterek is, ezért azt szeretnék, ha a legjobb formájukban láthatnák őket. Min-honak ezt az 5 hetes kiképzés előtt kellett megtennie, előtte 10 hónapig közszolgálaton volt.
2. Fénykép: A leborotválás után az újakról csinálnak egy képet. Ez arra szolgál, hogyha a katona elhunyna szolgálata teljesítése közben, akkor azt fel tudják használni a temetésen.
3. Egy doboz anyunak és apunak: A katona személyes holmijait beleteszik egy dobozba és hazaküldik a szüleinek.

Alapkiképzés:

1. Menetelés: Bal, jobb, bal, jobb. Nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. Ez az első dolog, amit az újoncoknak meg kell tanulniuk.
2. Beszéd: Ez egy alapvető dolog, főleg Dél-Koreában, ahol rengeteg formája van az udvarias beszédnek. A katonaságban minden mondatot ezekkel kell zárniuk: 다 , 나 , vagy 까 .
3. Énekelj úgy, mint egy katona: A katonai morál nagy részben függ a katonai daloktól. Az egyik leghíresebb címe: 멋진 사나이 (modjin sana-ee), amíg úgy fordítanék, hogy "A menő ember".
4. CBR - Gázkamra kiképzés: Sokan, akik már túl vannak ezen azt fogják mondani, hogy ez a legrosszabb része az egésznek. Az újoncoknak fel kell venniük a gázmaszkjukat, be kell menniük a kamrába, le kell csavarniuk a légző tartályt, vissza kell csavarniuk és elhagyni a helyet. A gázmaszk biztosítása problémás lehet és a beáramló gáztól való szenvedés sem lehet egyszerű.
5. Általános tréning Ez magába foglalja a hegymászást teljes felszerelésben és fegyverrel a kézben, továbbá a menetelést, a futást, a fekvőtámaszozást, az ugrálást és még sok minden mást is. A fegyverrel való tüzelés a kiképzés része, valamint az alapértelmezett katonai fegyver és kézigránát kezelése is.

A szolgálat letelte után az aktív szolgálatos katonák még nyolc évig aktívnak számítanak és évente legalább 100 óra "frissítő" kiképzésen kell részt venniük. Ők azok, akiket háború esetén azonnal behívnának frontvonalon szolgálni.

Sorkatonaság és az Idolok...

A dél-koreai közönség érzékeny az ország kötelező katonai szolgálatára, és abszolút nulltoleranciával rendelkezik azok számára, akik megpróbálnak kikerülni vagy különleges bánásmódot kapni, különösen a gazdag családok botrányait követően, akik megpróbálják elkerülni a nemzeti kötelességüket. Nincs ez másképp a koreai Idolokkal sem. Sőt, ha lehet mondani még jobban nagyító alá vannak téve. Több Idolnak is meggyűlt a baja a katonasággal:
Psynak például kétszer kellett végigcsinálnia a katonaságot, mert az első alkalommal, civil szolgálatban kissé felületesen csinálta a dolgát. MC Mongot kegyetlenül meghurcolta a média, amikor kiderült, hogy szándékosan halasztgatta a bevonulást, állítólag még az ép fogait is kihúzatta emiatt, bár erre bizonyítékot azonban a hadügyminisztérium sem tudott felmutatni, viszont azóta sem léphet fel a koreai tévékben, kategorikusan kijelentették a csatornák, hogy nem hajlandóak szóba állni olyannal, aki megtagadja a katonai szolgálatot. Steve Yoot deportálta a koreai állam, miután a koreai-amerikai kettős állampolgár énekes lemondott a koreai állampolgárságáról, csak hogy ne kelljen bevonulnia. Azóta sem teheti a lábát az országba. Raint elítélte a közvélemény, mert a neki kiosztott, munkával kapcsolatos kimenői egy részét privát randizgatásra használta, az sem érdekelte a közvéleményt, hogy több kitüntetésben is részesült a szolgálat alatt. T.O.P. a Big Bang együttes tagja 2017. február 9-én megkezdte kötelező sorkatonai szolgálatát rendőrként majd 4 hónappal a bevonulása után túladagolta a nyugatókat és ájultan találtak rá a rendőrség laktanyájában. Ügynöksége két nappal ájulása előtt adott ki egy közleményt az okokról, amit maga T.O.P. írt kézzel. T.O.P. azt írta benne, hogy megérdemli a büntetést, amiért megsértette zenekari társait, az ügynökségüket, a rajongókat és a családját. Évekig fogja sajnálni, hogy hibázott. Hogy mi történt? Júniusban marihuána használat miatt a gangnami rendőrségről áthelyezték amíg az ítéletre vár, a bejelentés után 4 nappal találtak rá eszméletlenül, majd Június 29-én a Szöuli Központi Bíróságon volt a tárgyalása ahol bűnösnek ítélték az ellene folhozott vádakban. Két év felfüggesztetett kapott 10 hónap próbaidővel, a következő hónapban a második tárgyaláson már 10 év börtönt kapott 2 év felfüggesztettel illegális marihuána-használat miatt. T.O.P. elismerte bűnösségét. A rendőrség fegyelmi felülvizsgálatát követően úgy ítélték nem alkalmas a rendőri munkára így közszolgálatot kellett ellátnia a hátralévő időben.
A katonaságot többször megvádolták azzal, hogy a hírességek különleges bánásmódban részesülnek, több szabadságot kapnak, ki-be sétafikálnak, de ezt mindig tagadják.
Nem minden bevonuló hírességgel van probléma. Több olyan is akad, akikre félistenként tekint a koreai nép, ilyen például a nemrég leszerelt Hjon Bin, aki önként az egyik legkeményebb egységhez, a haditengerészethez jelentkezett, ahol aztán nem habostorta az élet. Aztán ott van Wheesung esete, akit vállsérülése miatt felmentettek, mégis bevonult, vagy legutóbb Leeteuk, akinek a Super Junior 2007-es autóbalesete óta vannak egészségügyi problémái, mégis vállalta a besorozást, bár ő is a PR-részlegbe került.

2017. Április 18.-án Mi-ho ügynöksége a MYM Entertainment kiadta a hivatalos közleményt: „Lee Min Ho megkezdi katonai szolgálatát, közszolgálati munkatársaként a szöuli Gangnam kerületi irodában, május 12-én.”.
2017. Május 12.-én egy pénteki napon kezdte meg katonai szolgálatát, első útja a gangnami irodába vezetett, 8:45-kor érkezett meg, majd az ügynöksége logójával ellátott borítékkal a kezében szállt ki az autóból jópár rajongó és fotós figyelő tekintetétől övezve.

2017. Május 17.-től, 10 hónapig a Gangnam kerületben található Suseo Social Welfare Centre-ben teljesített közszolgálati feldatokat, mert a 2006-os autóbalesete miatt 4-es besorolást kapott az egészségügyi vizsgán.
2018. Március 15.
-én kezdte meg az 4 hetes alapkiképzését a Dél-Chungcheong tartományba található nosani bázison, majd visszatért a gangnami irodába. 2019. Április 25.-én ér véget Min-ho kötelező katonai szolgálata így összesen 24 hónapot tölt bent.


Írta: Min-young (forrás: Wikipédia, btshungarianarmy, xiaolongimnida)