Lee Min Ho

Született: 1987. Június. 22.

Híres szerepe: Boys Over Flowers, City Hunter, The Heirs

Rövid ismertető: Min-ho, Szöulban született, Dél-Koreában. A középiskolában kezdett modellkedni majd színészkedni. Debütáló szerepe a Secret Campusban volt, de a hírnevet a 2009-es Boys Over Flowers hozta meg neki. Azóta több doramába és mozifilmben láthattuk, mint például a City Hunter, Faith, The Heirs, The legend of the blue sea, Gangnam Blues, Bounthy Hunters. 2013-ban megjelent első zenei albuma My Everything címmel, 2014-ben a második albuma Song for You címmel, melyet 3 kislemez követett. Több kampánynak volt a nagykövete Koreában, a sanghai Madame Tussauds múzeumban viaszfigurát is kapott. Létrehozza a „PROMIZ” weboldalt, mely egy olyan jótékonysági szervezet, mely felhívja a figyelmet a szociális és humanitárius adományozásra. TÖBB...


Latest Photos

Project

Angol cím: The King: The Eternal Monarch
Hangul: 더킹: 영원의 군주
Szerep: Lee Gon császár
Forgatókönyvíró: Kim Eun Sook
Rendező: Baek Sang Hoon
Műfaj:Történelmi, Romatikus, Fantasy
Állapot:
Előkészületben
TV premier: Nincs info
Csatorna: Nincs info
Tartalom: A koreai császárság idejében az ördög kiszabadul és megnyit egy dimenziókaput a jelen időbe. Lee Gon császár a koreai birodalomból és Jung Tae Eul nyomozónő megpróbálja legyőzni a gonoszt és bezárni a két világ közötti ajtót.

Megnevezés: Sorkatonaság
Kezdete: 2017. Május 12.
Vége: 2019. Április 25.
Állapot: Befejezve.
Helyszín: Suseo Social Welfare Centre, Gangnam office

Min Ho Instagram

Chat Box

gif Picture

Statistics

Site Name: AMAZING Lee Min Ho
Domain
: minoz-hungary.hu
Webmiss: Min-young
Nyitás: 2019. Január 01.
Hosted: 024reg.com
Version: 3.0; Designed by.: Min-young
Kategória: Fansite
Ajánlott felbontás: Bármekkora
Ajánlott böngésző: Explorer, Chrome, Firefox

Credit

Copyright

Kérlek, az oldal tartalmát NE másold le, az általam készített dolgokat, NE tüntesd fel sajátodként.
Az itt található képeket NE DIREKTLINKELD, hanem tölts le magadnak, és úgy rakd fel a saját honlapodra, fórumra stb... .

MINOZ-Hungary | Youre best source for Lee Min Ho.

 

Név: Lee Mi-ho ( Hangul: 이민호 ; Hanja: 李敏鎬 )
Születési idő: 1987. Június 22.
Születési hely: Dél-Korea, Szöul, Dongjak-gu, Heukseok-dong.
Magasság: 187 cm
Súly: 73 kg
Vércsoport: A
Horoszkóp: Rák
Foglalkozás: Színész, énekes, model
Hajszín: Sötét barna
Szemszín: Barna
Háziállat: Törpe pinscher, Choco
Vallás: Római katolikus
Okatatás: Konkuk University
Becsült vagyona: 10 millió $
Ügynöksége: MYM Entertainment

 

 

Gyermekévek

Édesanyja mesélt egy 2009-es interjúban Min-ho gyerekkoráról: Amikor várandós volt álmában egy chili föld jelent meg és bár a kórházban az orvosok nem mondták meg milyen nemű lesz a baba, ő már akkor biztos volt benne, hogy fiú. Anyukája normál esetben nem nagyon szeret húst enni, de a terhessége alatt mégis megkívánta és 4 naponta húst evett (milyen különös, hogy Min-ho kedvenc étele mikor felnőtt a marhahús chilivel). 1987. Június 22. -én született Szöul, Dongjak kerületében, Heukseok-dongban, Dél-Koreában. 3,2 kilógrammal született, kisebb volt, mint egy átlagos újszülött.

Egészen általános iskoláig bronchitis-es (hörgőgyulladás) volt, érzékeny volt a hideg időre. Nem számított mennyit evett, nem tudott hízni, pedig több ételt adtak neki, mint a vele egykorú gyerekeknek. Testalkata, személyisége és vércsoportja is az anyukájához hasonló. Mindig nagyon félénk volt az idegenekkel és nagyon érzékeny, ezért sokszor fel kellett őt venni, ha ismeretlenek voltak körülötte. Min-ho különösen szép volt gyerekkorában, nagyobbak voltak a szemei, mint a nővérének és az orra is magas volt. Már fiatalon megmutatkozott a tehetsége a színészethez, ékesszólása miatt. Mindent sokkal hamarabb megtanult, mint a kortársai, hamarabb kezdett el beszélni, 3-4 hónapos volt, amikor először kimondta, hogy „anya” és hamarabb felismerte a mozgó tárgyakat.

A fenti képet Szöulban egy bankett teremben készítették, amikor Min-ho első születésnapja volt, nem érdekelték az asztalon lévő ételek, csak a kóla ízű fagyi, amit a nővére épp akkor evett. Amikor fiatal volt, mindenki „hirtelen pislogónak” hívta, ennek az volt az oka, hogy a nagy szemei miatt annyira aranyos volt, főleg amikor pislogott. A következő kép, két éves korában készült karácsony előtt, ahogy „kicsi Min-ho” az ágyon ül.

Kisgyerekként nem sokkal volt magasabb az átlagosnál, de ahogy nőtt egyre magasabb lett és a teste is megerősödött, már az óvodában népszerű volt a lányok körében, két kislány össze is veszett miatta, mert mind a ketten Mi-ho figyelmét szerették volna. Min-ho kiskorában a nyomtatott újságokból tanulta meg a Hangul abc-t, szerette a gyerekeknek szóló újságokat, napilapokat olvasgatni, mire iskolába ment már tudott is olvasni az összeadást és kivonást is hamar megtanulta, nagyon jó memóriája volt. A szorzótábla és a Hanja (koreai nyelv írására használt kínai írásjegyek megnevezése) sem jelentett neki gondot. Nagyon jó kapcsolata volt a nővérével, a korkülönbség nem volt észrevehető, ezen a képen 5 éves volt és épp az édesapjuknak szánt tortával láthatóak.

Szintén 5 éves volt, amikor elkezdett Taekwondo-t tanulni, de akkoriban történt, hogy majdnem elveszett gyerek lett. A család körében még mindig gyakori beszédtéma, hogy mennyire megijedtek, amikor a „kis Min-ho” egy röpke pillanat alatt eltűnt a játszótérről, de szerencsére volt egy címke a csuklóján a nevével és a címével, így a környéken lakók segítségével hamar hazatalált. Anyukáját még mindig a hideg rázza ki, amikor erre a dologra gondol.

A „Boy Over Flowers”-es szerepével ellentétben, Min-ho nem tud úszni, gyerekkorában mindig nagyon félve ment be a vízbe, csak miután az egész család bátorította és az anyukájától és a nővérétől is biztosítékot kapott, mert bemenni a vízbe játszani, de akkor is csak a mentőmellényében, ekkor 6 éves volt.

7 éves korában egy óvodai születésnapi party-n énekelt egy dalt amit előtte otthon többször is gyakorolt az anyukájával.

Általános iskolában szeretett focizni és hegyet mászni, nyáron pedig rovarokat gyűjteni. Gyerekként profi focista szeretett volna lenni, be is választották Cha Bum-Kun focicsapatába, ahol sok barátot szerzett, ami pozitívan befolyásolta a személyiségét és megszerette vele a sportolást.

De az általános iskola 5. osztályában elszenvedett balesett miatt erről az álmáról le kellett mondani. Továbbra is szereti a focit, kedvenc játékosa Cristiano Ronaldo, a kedvenc focicsapata pedig a Manchester United. A következő kép 9 éves korában készült róla az iskola hátsó kertjében.

Miután elkezdte az általános iskolát csak a videó- és számítógépes játékokra fókuszált, anyukájának nem volt más választása csak szigorúnak lennie vele. Min-ho mindig nagyon takarékos volt, bár a család nem volt gazdag, igyekeztek mindent megadni a gyerekeknek, de Min-ho nem költött el minden pénzt amit kapott, hanem összegyűjtötte és például a „Szülők napján” vett anyukájának szegfűt, megkérte: „ Anya hordjad ” és elszaladt.

 

Középiskolától a színészetig

Bár gyerekként félénk és visszahúzódó volt, ez a középiskolában megváltozott és egy extrovertált (könnyen barátkozó) típus lett, sok barátot szerzett ez idő alatt. Nagy népszerűségnek örvendett a lányok körében is, a nővére barátai „ yun kyung csinos fiú testvérének ” hívták.

Egészen a középiskoláig meg sem fordult a fejében, hogy színész lesz, de egyre többször találták meg a „sztárcsináló” ügynökségek, akik folyton mondták neki: „Kérem jöjjön el, ha színész szeretne lenni”. Először nem törődtek vele, de mivel egyre több megkeresés érkezett, elkezdett meghallgatásokra járni. A végén már amikor hazament csak annyit mondott „Anya, ma meghallgatásra mentem. Nagyon érdekes volt.” Pályafutása a középiskola második osztályában kezdődött, amikor a Starhaus Entertainment -hez szerződött. Miután aláírta a szerződést első dolga volt kifizetni a lakást, amiben laktak, „Min-ho már csak ilyen szerető gyermek.”. Napi 50.000 won-ért egy divatmagazinnak modellkedett, minden alkalommal, amikor megkapta a fizetését ajándékokat vett az anyukájának és a nővérének. Gyakran észrevétlenül helyezett el az étkezőasztalon egy szál rózsát vagy anyukája öltözőasztalán kozmetikai dolgokat. Amikor látta, hogy anyukája egyedül eszik az asztalnál mindig leült mellé és megkérdezte „ Anya miért eszel egyedül? Együnk együtt! ” és közben beszélgetett vele.

Első filmes megjelenése 2002 -ben volt, amikor megkapta első kisebb szerepét az MBC által gyártott „ Romance ” c. televíziós drámában, ebben ugyan még csak egy mondatos szerepe volt és egy zaklatott diákot játszott egy jelenet erejéig. Ezután pár kisebb szerep következett, 2003 -ban egy diákot alakított a „ Sharp 1 ” (KBS2) drámában, 2004 -ben a „Nonstop” (MBC) 5. évadában tűnik fel, 2005 -ben pedig a „Recipe of Love” (MBC) egyik pincérjeként láthatjuk. Kezdetben I Min (이민) néven játszott, mert az ügynöksége úgy gondolta, születési neve túl hétköznapi. Később mégis anyakönyvezett nevét használta, mert az „imin” szó koreaiul azt is jelenti, „bevándorlás”, így az internetes keresőkben nem bukkant fel a művészneve.

Hivatalos debütáló szerepe 2006 -ban volt az EBS által gyártott „Secret Campus” c. iskolai drámában. Először nagy zűrzavar volt a szomszédságban, amikor megjelent ebben a doramában, gyakran kérdezték: „ Ki ez a jóképű színész? ” „Miután olyan hosszú ideig gyakornok volt, végre a TV-ben szerepel.” - mondták. Az első időkben Min-ho megvásárolta azokat a magazinokat melyekben szerepelt és megosztotta a barátaival és a szomszédjaival. Ezután épp egy vakációról tartottak hazafelé a legjobb barátjával, Jung IL Woo -val, akivel még a középiskolában ismerkedtek meg, amikor súlyos autóbalesetet szenvedett és hónapokra kórházba került. Emiatt egy fontos szerepet is le kellett mondania. (Több infó ITT) 2007 -ben tért vissza és két drámában is szerepet vállalt az első SBS „Mackerel Run” c. sorozata melyben már ő volt a főszereplő a másik pedig a KBS2 „ I am Sam ” c. dráma ebben pedig mellékszereplőként láthatjuk. 2008 a mozifilmek éve volt, három szerepet is elvállalt. Év elején került bemutatásra az MBC „ Get Up ” c. filmje, nyáron mutatták be a CJ Entertainment filmjét a „Public Enemy Returns” és végül év végén pedig a SK Telecom által gyártott „Our School's E.T.”-t.

 

„Boys Over Flower” az áttörés

2008 év végén kezdték el forgatni a karrierjébe áttörést jelentő KBS2 által gyártott „Boys Over Flowers” nagysikerű doramát. 2009. Január 5.-én került adásba ez a sorozat, mely a japán „ Hana Jori Dango ” című sódzso mangán alapszik. Gu Jun-pyo szerepéért nagy volt a verseny és Min-ho maga is csak az újságokból tudta meg, hogy ő kapta a szerepet. Édesanyja azt nyilatkozta, hogy Min-ho sokszor alig tudott 3 órát aludni a forgatás alatt és majd meg szakadt a szíve, hogy anyaként csak annyit tudott tenni, hogy piros ginzengből készült italt adott neki, hogy erős maradjon. Ezzel a drámával beírta magát a „Hallyu” (koreai hullám) csillagai közé. 2009-2010 -es éveben megválasztották a „ UNICEF Love Net ” malária elleni küzdelem nagykövetének. 2010. -ben a „Personal Taste ” c. MBC romatikus komédiában vállalt szerepet, ahol egy ambiciózus fiatal építészt alakít. Amikor megkérdezték, miért választotta ezt a szerepet, annyit mondott: „ Úgy gondolom, hogy jobb munkát végeznék egy nehezebb és határozottabb szerepben, ha már idősebb lennék. Azt hiszem a Personal Taste tökéletes volt, mert sziporkázó és vidám, de lehet rajta sírni és nevetni egyszerre. ” Ebben az évben a „ Konkuk Egyetemen PR nagykövetének ” választották. 2011 -ben a SBS sorozatában a „ City Hunter ”-ben láthatjuk viszont, mely Tsukasa Hojo által írt japán mangán alapszik. Ekkor is volt egy autóbalesete, de szerencsére az ijedtségen kívül nem esett nagy baja. Min-ho az SBS Drama Awardson elnyerte a legjobb sorozatszínész díját ezzel az alakításával, és 2012 -ben a szöuli ügyészség pedig tiszteletbeli ügyészi címet adományozott neki. Ebben az évben láthattuk első történelmi drámájában a SBS által gyártott „ Faith - The Great Doctor ”-ban, melyben Choi Young tábornokot alakította. A sorozat költségvetése igen magas volt, 10 milliárd von (kb. 2 milliárd forint), azonban nem hozta be a hozzá fűzött reményeket, csak 10%-os nézettséget produkált.

Nemzetközi hírnév

2013. elhozta a nemzetközi hírnevet is számára. Áprilisban a sanghai Madame Tussauds múzeumban viaszfigurát kapott.

Májusban kiadta első albumát „My Everything” címmel és rajongói találkozókon vett részt. Majd bejelentette, hogy részt vesz SBS „The Heirs” c. produkciójában. Hogy miért döntött úgy, hogy ismét egy chaebol örökös bőrébe bújik, 4 évvel a Boys Over Flowers után? Csak ennyit mondott: „Mielőtt elmúlnának a 20-as éveim, szerettem volna egy derűsebb karaktert játszani, amely megengedné nekem, hogy visszatérjek az egyszerű ártatlanság érzéséhez, mely akkor volt, amikor fiatal voltam.” Min-ho népszerűsége egyre növekszik főleg Kínában. 2014. Január 30.-án ő volt az első koreai híresség, akit meghívtak a CCTV Holdújévi gálájára. Itt Harlem Yu -val énekelt egy közös dalt méghozzá a Boys Over Flowers tajvani verziójának a Meteor Garden -nek a betétdalát. Ez évben meghívást kapott a „ Dél-Korea elnöki kulturális gazdagítási bizottság ” harmadik konferenciájára, mint a szórakoztatóipar képviselője, hogy megosszák és hozzájáruljanak a koreai kulturális tartalmak fejlesztésével kapcsolatos kérdések megvitatásához. Megkapta a „ Miniszterelnöki díjat ” az 5. Korean Popular Culture & Arts Award-on a Hallyu-hoz való hozzájárulásáért. Ezután stúdióba vonult és felvette második albumát „ Song for You ” címmel a Universal Music kiadásában. Az előző albumhoz hasonlóan kijelentette, hogy a számokat a rajongók számára vették fel, de nincs törekvése a zenei pálya folytatására. Az album kiadása egybe esett a „ RE: MINHO GLOBAL TOUR ” rajongói találkozókkal, mely több ázsiai várost érintett. Létrehozza a „ PROMIZ ” weboldalt, mely egy olyan jótékonysági szervezet, mely felhívja a figyelmet a szociális és humanitárius adományozásra. (Több infó ITT) 2015 . főszerepet vállal Yoo Ha mozifilmjében a „Gangnam Blues”-ban, mely a '70-es években játszódik és Szöul Gangnam kerület ingatlanfejlesztését dolgozza fel, társadalmi-politikai zavarok és a terrorizmus közepette. A rendező eleinte nem Min-hot szerette volna a szerepre, mert miután látta a BOF-t, úgy vélte túl szép, olyan mint egy manhwa karakter, de miután a felesége meggyőzte, mégiscsak együtt tudott dolgozni a „virág fiú”-val. Volt egy szexjelenet is a filmben Min-ho és Kim Ji-soo színésznő között, de ez végül ki lett vágva. Július 28.-án a „ Koreai turisztikai kampány ” nyilvános nagykövetének választották, szeptember 25.-én pedig a „ 2018-as Pyeongchang téli olimpia ” tiszteletbeli nagykövetének. 100 millió dollárt adományozott a UNICEF-nek, hogy segítse a pusztító földrengés áldozatait Nepálban. Továbbá év végén újabb nagyköveti megbízást kap a „ 2016–2018 Visit Korea Year ” kampányhoz. 2016 .-ban újabb mozifilmet vállal, Shin Terra által rendezett „ Bounty Hunters ” c. moziban, mely egy kínai-dél-koreai-hongkongi közös produkció. Később visszatér a képernyőre a SBS által gyártott „ The Legend of the Blue Sea ” c. romantikus-fantasy drámában. Megalakul Mi-ho jelenlegi ügynöksége az MYM Entertainment , melynek nővére lesz a vezérigazgatója. Az Egészségügyi és Jóléti Minisztérium kitüntette a társadalomhoz való hozzájárulásáért.

Katonaság

2017 .-ben adták le Min-ho 4 részes „ DMZ, the Wild ” c. dokumentumfilmjét, melyet másfél évig forgattak a DMZ zóna területén élő veszélyeztetett állatfajokról. 2017. Április 18.-án Mi-ho ügynöksége a MYM Entertainment kiadta a hivatalos közleményt: „Lee Min Ho megkezdi katonai szolgálatát, közszolgálati munkatársaként a szöuli Gangnam kerületi irodában, május 12-én.”.

Május 12.-én megkezdte katonai szolgálatát a Suseo Social Welfare Centre, Gangnam kerületi irodájában . 4-es besorolást kapott, 2006-os súlyos autóbalesete miatt így köztisztviselőként dolgozik, de a kötelező 4 hetes alap kiképzést neki is meg kellett csinálnia ezért 2018. Március 15.-én bevonult a nosani bázisra, Dél- Chungcheong tartományba, majd visszatért a közszolgálatba. 2019. Április 25.-én fejezi be a katonai szolgálatot. (Több infó ITT)

Visszatérés

2019. Május 7.-én a Hwa&Dam Pictures hivatalos sajtóközleményt adott ki, melyben elmondták, hogy Kim Eun Sook forgatókönyvíró hölgy a következő drámáján dolgozik, melynek címe: “The King: The Eternal Monarch” (A király: Az örök uralkodó ) és Min-ho játsza benne Lee Gon császárt. Július 2.-án pedig Min-ho hivatalos oldala kiadta a hírt, miszerint Min-ho lesz a "King Sejong Institute Foundation" nagykövete, hogy népszerűsítse Koreát és a King Sejong Intézetet világszerte.

Írta: Min-young